Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία (και όχι μόνο) η ανατροπή στο θέμα του Ντάνι Άλβες, καθώς παρά την αρνητική εισήγηση της εισαγγελικής έδρας, το δικαστήριο της Βαρκελώνης τελικά αποδέχθηκε το αίτημα του Βραζιλιάνου για προσωρινή, και υπό όρους, αποφυλάκιση, καταβάλλοντας εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, έως ότου εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεσή του.

Από την πλευρά της η εισαγγελία ήταν αρνητική στο αίτημα καθώς τον θεωρεί ύποπτο φυγής και μάλιστα είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης των 4.5 χρόνων φυλάκισης που του έχει επιβληθεί από το δικαστήριο, καθώς θέλει να αυξηθεί η ποινή του στα εννιά χρόνια.

Ο 40χρονος Βραζιλιάνος καταδικάστηκε στις 22 Φεβρουαρίου από το δικαστήριο σε 4.5 χρόνια φυλάκιση, καθώς και να πληρώσει 150.000 ευρώ στο θύμα του, για το βιασμό μιας νεαρής γυναίκας τον Δεκέμβριο του 2022 σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης. Η δικηγόρος της καταγγέλουσας, Έστεθ Γκαρθία, τόνισε για την απόφαση:

«Ήταν πολύ δύσκολο να της εξηγήσω τους νομικούς λόγους της απόφασης αυτής. Μου είπε ότι τελικά υπάρχει δικαιοσύνη μόνο για τους πλούσιους. Πιστεύει πως αυτό ίσως να μην είχε συμβεί σε κανέναν άλλο κατηγορούμενο χωρίς την οικονομική επιφάνεια του Αλβες»