Πόσα χρόνια βγαίνετε στις παρελάσεις; Αν μετράτε πάνω από μια δεκαετία στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, τότε σίγουρα θα το έχετε παρατηρήσει.

Κάποτε οι φωτογράφοι έρχονταν για να βγάλουν φωτογραφίες και να αποθανατίσουν τη στιγμή με το ντελίριο, το ξεφάντωμα και την μαγεία  των καρναβαλιστών, στην αφετηρία των παρελάσεων, πριν από την Παπαφλέσσα, στην Κορίνθου, διανύοντας χιλιόμετρα. 

Αν ήταν και πολλοί από συγκεκριμένα φωτογραφικά εργαστήρια τότε χωρίζονταν, σε ομάδες, παίρνοντας ο καθένας το δικό του πλήρωμα ή την δική του περιοχή. 

Και εκεί που περίμενες σου «έλεγαν χαμογέλασε, βγάλε μια φωτογραφία», εσύ έχοντας πιει ήδη τις πρώτες σου μαυροδάφνες χαμογέλαγες και "καπάκι" σου κολλούσαν την επιγραφή με το φωτογραφείο που τους στέλνει για να βρεις και να την αγοράσεις μετά από το καρναβάλι.

Φέτος είναι ζήτημα αν οι πρώτοι φωτογράφοι που συναντούσαν τα πληρώματα ήταν στην Τριών Ναυάρχων ή (ακόμα χειρότερα) λίγο μετά από αυτή, στην Γούναρη. Όλοι οι φωτογράφοι ήταν συγκεντρωμένοι  γύρω από την πλατεία Γεωργίου και σε διάφορα σημεία της (στο έμπα της και στο έβγα της). 

Και αυτό έχει τη σημασία του, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες και ψάχνουν τη μαγεία της στιγμής για να συλλάβουν. Όμως δυστυχώς η μαγεία της παρέλασης πλέον δείχνει να έχει συγκεντρωθεί μόνο γύρω από την πλατεία Γεωργίου και την καρδιά της πόλης.

Για αυτό και οι καρναβαλιστές βρίσκουν τους φωτογράφους μόνο γύρω από την πλατεία αφού στο υπόλοιπο μέρος της καρναβαλικής διαδρομής, οι τελευταίοι δεν βρίσκουν κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το μαγικό για να φωτογραφήσουν πλέον.

Πού πήγε όμως η υπόλοιπη μαγεία; Κάπου χάθηκε στην διαδρομή και καλό θα ήταν για το καρναβάλι και την Πάτρα να βρεθεί άμεσα….