Σε δύο επιπλέον συλλήψεις για την υπόθεση του κυκλώματος μαστροπείας ανηλίκων προχώρησε η Αστυνομία. Πρόκειται για 2 ημεδαπούς ηλικίας 55 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους δύο νέους συλληφθέντες, οι Αρχές έχουν περάσει χειροπέδες στην 25χρονη «εγκέφαλο», την 21 ετών συνεργό της, και τους δύο οδηγούς που μετέφεραν τις ανήλικες στα μέρη όπου γίνονταν οι ερωτικές συνευρέσεις.

Σεσημασμένη για αρπαγή και ναρκωτικά η 25χρονη «εγκέφαλος»

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η 25χρονη φέρεται να είναι η «εγκέφαλος» του συγκεκριμένου κυκλώματος trafficking.

Το κύκλωμα εκμεταλλευόταν ανήλικες κοπέλες ηλικίας 15 έως 17 ετών ενώ το πιο συγκλονιστικό όλων είναι ότι αρκετοί από τους «πελάτες» έρχονταν σε συμφωνία με την 25χρονη ώστε να πληρώνουν το αντίτιμο για την ερωτική συνεύρεση σε... είδος και συγκεκριμένα σε ποσότητες κοκαΐνης, την οποία στη συνέχεια η 25χρονη διακινούσε σε πελάτες, ανάμεσά τους και τα ανήλικα κορίτσια.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η 25χρονη, η οποία «ψάρεψε» τα ανήλικα κορίτσια -που γνωρίζονταν μεταξύ τους- στο κέντρο της Αθήνας, είναι σεσημασμένη για ναρκωτικά και αρπαγή. Η 25χρονη μαστροπός υποσχόταν στις ανήλικες μεγάλη ζωή και πολλά χρήματα, ενώ φέρεται να πληρωνόταν από 80 έως 100 ευρώ για κάθε ερωτική συνεύρεση.

Οι ερωτικές συνευρέσεις γίνονταν σε ξενοδοχεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και στις οικίες των πελατών. Για κάθε ερωτική συνεύρεση οι ανήλικες λάμβαναν από 200 έως 400 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιούσαν τουλάχιστον τρία ερωτικά ραντεβού την εβδομάδα, με την 25χρονη να συνοδεύει πολλές φορές η ίδια τις ανήλικες. Σε άλλες περιπτώσεις η μεταφορά των κοριτσιών στις ερωτικές συνευρέσεις, γίνονταν με ταξί και ΙΧ αυτοκίνητο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης εξώθησης στην πορνεία ανήλικων κοριτσιών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχεδιάστηκε και συντονίστηκε με άρτιο και μεθοδικό τρόπο ευρεία αστυνομική επιχείρηση κατά το διήμερο 17 έως 18 Μαρτίου 2024 σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων τέσσερις ημεδαποί (25χρονη, 25χρονος, 54χρονος και 21χρονη) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Η 25χρονη συνελήφθη επιπρόσθετα και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της.

Ειδικότερα, η 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 στρατολόγησε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη, αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους, διευκολύνοντας στην πραγματοποίηση συναντήσεων με πελάτες, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις συναντήσεις η 25χρονη λάμβανε μέρος των χρημάτων και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα σημεία συνάντησης. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις αντί χρημάτων προμήθευε το θύματα με ναρκωτικές ουσίες.

Ο 25χρονος και 54χρονος υποστήριζαν τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους.

Η 21χρονη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικοποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική και μετέπειτα στην ανακριτική αρχή