Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια έρευνας για διακίνηση όπλων και ναρκωτικών στο Βέλγιο.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα στο Σαρλερουά, στο νότιο Βέλγιο, κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για μια υπόθεση διακίνησης όπλων και ναρκωτικών. Ο ύποπτος τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα κατά την ανταλλαγή πυρών ενώ δύο άλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και η κατάσταση του ενός θεωρείται κρίσιμη.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας του Σαρλερουά Βενσάν Φιας, τα γεγονότα εξελίχθηκαν γύρω στις 6.30 το πρωί, όταν μια ομάδα των ειδικών δυνάμεων της ομοσπονδιακής αστυνομίας πήγε να ερευνήσει το σπίτι του υπόπτου. Ο τελευταίος «υποδέχτηκε» τους αστυνομικούς με το όπλο στο χέρι και «κυριολεκτικά άδειασε τον γεμιστήρα», κρυμμένος πίσω από μια πόρτα.

Ο ένας από τους αστυνομικούς σκοτώθηκε επί τόπου. Στο σημείο στάλθηκαν ενισχύσεις για να μπορέσουν να μπουν στο σπίτι. Ο ύποπτος βρέθηκε τραυματισμένος μέσα στο σπίτι και υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί ενεργούσαν στο πλαίσιο μιας έρευνας για «σύσταση συμμορίας, διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο οχημάτων και όπλων».