Πλημμύρισε από παιδιά σήμερα ο προαύλιος χώρος του Ζαππείου. Ο δήμος Αθηναίων είχε οργανώσει μια μεγάλη καρναβαλική γιορτή με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας.

Οι μικροί κάτοικοι της πρωτεύουσας, οι περισσότεροι μασκαρεμένοι, έπαιξαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με μουσική, μπαλονοκατασκευές, face painting, ομαδικά παιχνίδια, με παντομίμα και μασκότ, αλλά και με τους ξυλοπόδαρους, που φάνηκε να τραβάνε τη μεγαλύτερη προσοχή τους.

Παρών στη γιορτή ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος διασκέδασε κι αυτός δίπλα στα παιδιά και ανάρτησε σχετικές φωτογραφίες στην προσωπική σελίδα του στα social media.

«Σήμερα, φοράμε την καρναβαλική διάθεσή μας και γινόμαστε πάλι παιδιά!

Μικροί και μεγάλοι συναντηθήκαμε στο Ζάππειο σε μια αποκριάτικη γιορτή γεμάτη παιδικά χαμόγελα, μουσική, ευφάνταστες στολές, χρώματα και ξυλοπόδαρους.

Το απόγευμα κατευθυνόμαστε στην Πλάκα για να αναβιώσουμε το παραδοσιακό Καρναβάλι, με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Αύριο το πρωί, ραντεβού στου Φιλοπάππου για Παραδοσιακά Κούλουμα! Καλή Αποκριά!», έγραψε στο facebook.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων στη συνέχεια (17:30) γίνονται η πλατεία Συντάγματος, η Πλάκα και το Μοναστηράκι, με την αναβίωση της πλακιώτικης αποκριάς που έχει οργανώσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ.

Η αποκριάτικη πομπή θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα μαζί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και άλλα μουσικά και χορευτικά σχήματα, θα ακολουθήσει τη διαδρομή των οδών Ερμού και Ευαγγελιστρίας, Πλατεία Μητροπόλεως και οδού Πανδρόσου, για να καταλήξει στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Εκεί έχει οργανωθεί μια σειρά από φαντασμαγορικά δρώμενα με ακροβάτες, εντυπωσιακούς χορευτές, βραζιλιάνικους χορούς, καθώς και superFire & Pyroshow και supermagic show.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ