Πάνω από το 50% των επισκεπτών που έρχονται στην Πάτρα για το καρναβάλι της είναι και φέτος νέα παιδιά, φίλοι ή συγγενείς ή ακόμα και γνωστοί των φοιτητών που σπουδάζουν στην πόλη. 

Ο κάθε φοιτητής που σπουδάζει στην Πάτρα φιλοξενεί αυτές τις μέρες τρία, τέσσερα ή και παραπάνω άτομα μέσα στο σπίτι του που επί της ουσίας αποτελούν επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού και έρχονται στην πόλη μας για να πάρουν μια γεύση από το καρναβάλι της, αλλά κυρίως να διασκεδάσουν. 

Όλοι αυτοί μένουν στο ίδιο σπίτι και έτσι οι γκαρσονιέρες και τα δυάρια των φοιτητών της Πάτρας αυτές τις μέρες έχουν αρκετά άτομα, αγόρια και κορίτσια. Οι φιλοξενούμενοι δεν έρχονται με άδεια χέρια, αλλά συμβάλλουν και αυτοί τις μέρες που θα διαμείνουν στον φίλο τους φοιτητή στις προμήθειες του σπιτιού. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο την Πέμπτη, όσο και την Παρασκευή, παρατηρούσε κανείς πολλές νεανικές παρέες (κυρίως κοριτσιών) στα σούπερ μάρκετ και τα μίνι μάρκετ της Πάτρας που ερχόμενοι στην Πάτρα πήγαν να κάνουν τα ψώνια τους. 

Στις γειτονιές των φοιτητών προς τις περιοχές της Αγίας Σοφίας και γενικότερα προς το βόρειο κέντρο της Πάτρας (από την Καρόλου και μετά) γίνεται έτσι αυτές τις μέρες ένας χαμός αφού οι ένοικοι της κάθε πολυκατοικίας έχουν αυξηθεί σε κάθε διαμέρισμα λόγω του καρναβαλιού.