Καμία άδεια δεν έχει δώσει ο Δήμος για να μπούνε πάγκοι των πλανόδιων πωλητών στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, παρά μόνο στην Τριών Ναυάρχων. 

Αυτό είναι κάτι που διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου τους επαγγελματίες εστίασης που ήδη από το πρωί του Σαββάτου έχουν μαζέψει τα τραπεζο-καθίσματα των καταστημάτων τους από τους πεζόδρομους του κέντρου (Ρήγα Φεραίου, Παντανάσσης, Γεροκωστοπούλου κτλ). 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κύκλοι της Μαιζώνος οι άδειες που έχουν δοθεί σε μικροπωλητές αφορούν μόνο τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων και ξεκινούν από το ύψος της Καραϊσκάκη φτάνοντας έως στην Ρήγα Φεραίου. Ο αριθμός των αδειών αυτών είναι συνολικά στις 70. 

Κατά συνέπεια όπου αλλού δουν οι πατρινοί ή ακόμα και οι επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού μικροπωλητή με αποκριάτικα ή με μαυροδάφνες, ποτά ή και τρόφιμα, δεν έχει άδεια και είναι παράνομος. Το μεγάλο ερωτηματικό βέβαια είναι αν αυτή τη φορά γίνουν έλεγχοι από τα κλιμάκια των αρμοδίων υπηρεσιών ή περάσει το όλο θέμα στο "ντούκου" όπως έγινε και την περασμένη χρονιά.