«Όλοι πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει, στα χρονοδιαγράμματα που πρέπει», το μήνυμα που έστειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας για τη διασύνδεση ταμειακών με τα POS, στο δεύτερο East Macedonia & Thrace Forum, στην Αλεξανδρούπολη.

Αναφερόμενος στο θέμα της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές τόνισε πως πρόκειται μεν για ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο έργο, αλλά η Πολιτεία και οι εμπλεκόμενοι πράττουν ότι είναι δυνατό, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ αναφερόμενος στο έργο που επιτελείται σημείωσε ότι η Αρχή επενδύει στον αυτόματο μηχανισμό ελέγχου και σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και αυτό εν μέρει φαίνεται από την πορεία των δημοσίων εσόδων, που έχουν παρουσιάσει μία μεσοσταθμική αύξηση 10% τα τελευταία χρόνια.

Επίσης ανέφερε ότι οι τοπικοί φορείς, απαντώντας σε φαινόμενα παρεμπόδισης των ελέγχων, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι υπόθεση όλων.

Σε ό,τι αφορά το λαθρεμπόριο καυσίμων ο Γ. Πιτσιλής σημείωσε ότι το νέο πλαίσιο είναι εξαιρετικά αυστηρό και κλείνει όλα τα παράθυρα να λειτουργεί ξανά επιχείρηση με πολλαπλές παραβάσεις στον ίδιο χώρο μέσω αχυρανθρώπων. Σημείωσε μάλιστα με έμφαση ότι στον ίδιο χώρο μπαίνει λουκέτο για δύο χρόνια.

Τέλος αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι τα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν ή στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Απριλίου με την πληρωμή της πρώτης δόσης να είναι προγραμματισμένη για το τέλος Απριλίου και από εφέτος να προστίθεται μία ακόμη δόση.

Το East Macedonia & Thrace Forum διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τη City Hub Events του ομίλου Alter Ego σε συνεργασία με την Tsomokos Communications.