Με κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα ολόκληρη η γειτονιά του σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, είχε μετατρέψει το σπίτι του σε... πυριτιδαποθήκη ένας 45χρονος Έλληνας, ο οποίος δραστηριοποιείτο παράλληλα και στην καλλιέργεια κάνναβης έχοντας στήσει ένα μεγάλο και ιδιαίτερα αποδοτικό φυτώριο.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που είχαν στοιχεία για την δεύτερη ενασχόληση του ενοίκου, έκαναν έφοδο στο σπίτι την Τρίτη και ανακάλυψαν τα 163 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες και τα κατέσχεσαν μαζί με ένα κιλό και 147 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, σπόρους κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας.

Όμως, στο πλαίσιο της στοχευμένης έρευνας, βρέθηκαν στην κατοικία του δράστη δυο κιλά και 160 γραμμάρια ζελατινοδυναμίτιδας, 17 πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 212 εκατοστών και ένα κυνηγετικό όπλο και ερευνάται τυχόν εμπλοκή του σε εκρήξεις και άλλες παρανομίες.

Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, ενώ κατασχέθηκαν και 1.000 ευρώ που είχε στην κατοχή του.