Αν και κάποιες φορές το ακτινίδιο έχει ξινή γεύση, όταν ωριμάσει είναι μαλακό και αρκετά εύγεστο. Μάλιστα, οι διαιτολόγοι και οι διατροφολόγοι, το προτείνουν σε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής για απώλεια κιλών. Αυτή την φορά, έρευνα καταγράφει πως η κατανάλωση ακτινίδιων, λειτουργεί θετικά στη διάθεσή μας και την ψυχολογία μας, σε μόλις τέσσερις ημέρες.

Το πράσινο μαλακό φρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστό ότι βελτιώνει την ευεξία. Τώρα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Οtago της Νέας Ζηλανδίας, πιστεύουν ότι το ακτινίδιο μάς παρέχει ταχύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας τόνωση από ό,τι τα συμπληρώματα βιταμίνης C.

Σύμφωνα με τη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο The British Journal of Nutrition, το ακτινίδιο βελτίωσε τη ζωτικότητα και τη διάθεση των συμμετεχόντων σε μόλις 4 ημέρες, φτάνοντας τα μέγιστα οφέλη μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό.

Η βιταμίνη C για παράδειγμα βοηθά στη διαδικασία της υγιούς λειτουργίας του εγκεφάλου και επομένως στην ενίσχυση της διάθεσης.

Το ακτινίδιο είναι το πιο πλούσιο φρούτο σε βιταμίνη C (92,7 mg ανά 100 g). Μάλιστα, έχει 20% μεγαλύτερη περιεκτικότητα βιταμίνης C από ένα πορτοκάλι, ενώ παράλληλα αποτελεί καλή πηγή καλίου, μαγνησίου και φωσφόρου, φυτικών ινών και ιχνοστοιχείων.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι η κατανάλωση ακτινιδίων μπορεί να οδηγήσει σε βελτιώσεις που σχετίζονται με τη διάθεση σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα (από 4 έως 16 ημέρες), ακόμη και σε άτομα με καλή ψυχική υγεία», εξηγούν οι συγγραφείς της μελέτης.

«Το αποτέλεσμα ήταν ακόμη πιο εμφανές σε συμμετέχοντες που στην αρχή είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C. Οι συμμετέχοντες είχαν σχετικά καλή ψυχική υγεία από την αρχή, οπότε είχαν λίγα περιθώρια βελτίωσης, αλλά παρόλα αυτά ανέφεραν οφέλη από την προσθήκη ακτινιδίων στη διατροφή τους», υπογραμμίζει η ερευνητική ομάδα.

Τα ευρήματα της έρευνας, βοηθούν να κατανοήσουμε πιο εύκολα ότι αυτά που τρώμε, μπορούν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στο πώς νιώθουμε.