Στην Πάτρα μπορεί να έχουμε καρναβάλι και η πληρότητα των ξενοδοχείων να φτάνει το 100% για αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως, στα Καλάβρυτα δεν υπάρχει δωμάτιο για το επόμενο τριήμερο δηλαδή αυτό της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της περιοχής το ενδιαφέρον από εκδρομείς για να περάσουν το διήμερο της 25ης Μαρτίου στα ιστορικά Καλάβρυτα που έχουν γράψει την δική τους σελίδα στην ιστορική περίοδο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, είναι μεγάλο.

Ήδη η πληρότητα έχει φτάσει στο 100% στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων, ενώ μεγάλη είναι η ζήτηση για τις συγκεκριμένες ημέρες και στα ακίνητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Σε ότι αφορά το ενδιαφέρον για το τριήμερο της Αποκριάς υπάρχουν και εκεί αρκετές κρατήσεις, κυρίως για την διανυκτέρευση της Κυριακής με Καθαρά Δευτέρα.

Η πληρότητα για τις μέρες αυτές είναι στο 80%. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Καλαβρύτων, την 25η Μαρτίου ώρα 7.00 πμ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιστορικής Μονής προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου.

Ακολουθεί το τρισάγιο στο λόφο της μονής, στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών του 1821, ώρα 10.30 πμ. και για τις 11:50 π.μ. έχει προγραμματιστεί η αναπαράσταση της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 από τον Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΟΣ».