Η ταινία Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου απέσπασε τέσσερα χρυσά αγαλματίδια στην 96η τελετή απονομής των Όσκαρ 2024, ενώ μεγάλη νικήτρια ήταν το Oppenheimer που κέρδισε επτά σε σύνολο 13.

Το Oppenheimer έφυγε από την 96η απονομή Οσκαρ με τα μεγάλα βραβεία, τα Όσκαρ Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α' Ανδρικού Ρόλου.

Θριαμβευτική ήταν η βραδιά για τον Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο καθώς από τα 11 Όσκαρ που διεκδίκησε το Poor Things, κέρδισε τα τέσσερα.

Η ταινία του Λάνθιμου «Poor Things» κέρδισε το Όσκαρ στις κατηγορίες:

Καλύτερου Μακιγιάζ / Κομμώσεων,
Καλύτερης Σκηνογραφίας,
Καλύτερων Κοστουμιών και φυσικά του
Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Έμα Στόουν ως Μπέλα Μπάξτερ.

Οσκαρ 2024: Τα 7 βραβεία του Oppenheimer

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς η ταινία Oppenheimer, με 7 χρυσά αγαλματίδια και συγκεκριμένα τα Οσκαρ: Α’ Ανδρικού (Κίλιαν Μέρφι), Β’ Ανδρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ), Μοντάζ, Φωτογραφίας, Μουσικής, Σκηνοθεσίας και φυσικά Καλύτερης Ταινίας. Να σημειωθεί ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν έβγαλε κατά παράδοση λόγο αλλά άφησε χώρο στους υπόλοιπους παραγωγούς.

Το πορτρέτο του πατέρα της ατομικής βόμβας, που είχε την ιδιαιτερότητα ότι αντιμετωπίστηκε με διθυράμβους από την κριτική και γνώρισε εμπορική επιτυχία στις αίθουσες, με εισπράξεις που ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως, επικράτησε των «Μπάρμπι», «Ανατομία μιας πτώσης», «Poor things» και «Τα παιδιά του χειμώνα», μεταξύ άλλων, μια χρονιά που γενικά οι ταινίες χαρακτηρίστηκαν υψηλού βαθμού ποιότητας.