Συστατικά

1 κιλό γκρέιπφρουτ
750 γρ ζάχαρη
2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

Πλένεις πολύ καλά τα γκρέιπφρουτ με άφθονο νερό και μια καθαρή, μαλακή βούρτσα
Αφαιρείς τις φλούδες και τις κρατάς στην άκρη
Αφαιρείς όλο το λευκό μέρος, τις ίνες και σπόρους και κόβεις τη σάρκα
Τα βάζεις σε ένα μπολ
Κόβεις τις φλούδες σε λεπτές μακρόστενες φέτες
Βάζεις σε μία κατσαρόλα 1 λίτρο νερό, ρίχνεις τις φλούδες και τις αφήνεις να βράσουν για 4 περίπου λεπτά
Τις στραγγίζεις και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία 3-4 φορές ακόμη
Σε μία καθαρή κατσαρόλα βάζεις τις φλούδες, την σάρκα και την ζάχαρη και τα βράζεις ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Πριν πάρει βράση την αφαιρείς από την εστία και τα μεταφέρεις σε ένα γυάλινο δοχείο
Το αφήνεις αρχικά να κρυώσει και στη συνέχεια το σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στην άκρη σε δροσερό μέρος για 12 περίπου ώρες
Τοποθετείς και πάλι τα φρούτα με το σιρόπι τους σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις την κανέλα και τα βράζεις για 10 περίπου λεπτά
Τα αφαιρείς από την εστία και τα αφήνεις στην άκρη για 15 περίπου λεπτά
Τα πολτοποιείς με το ραβδομπλέντερ και βάζεις την μαρμελάδα στην κατσαρόλα να βράσει μέχρι να δέσει
Γεμίζεις τα γυάλινα βαζάκια, τα κλείνεις αεροστεγώς και τα αναποδογυρίζεις μέχρι να κρυώσουν.

Πηγή: tlife.gr