«Περάσαμε από τα λόγια στις πράξεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στην ψήφιση των μη κρατικών πανεπιστημίων από τη Βουλή τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε το πρώτο μεγάλο αποφασιστικό βήμα για να λειτουργούν παραρτήματα ξένων ΑΕΙ στη χώρα» τόνισε ο κ. Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, επεσήμανε επίσης ότι ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, «επί τρεις ημέρες στη Βουλή δεν άφησε τίποτα αναπάντητο. Ήταν συγκλονιστικό αυτό που συνέβη κοινοβουλευτικά. Δεν υπήρχε ούτε ένα επιχείρημα από την άλλη πλευρά που να έχει τη στοιχειώδη λογική».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Η επόμενη μέρα είναι η έναρξη της εφαρμογής με τους πιο αυστηρούς κανόνες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 40.000 Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Σκεφτείτε πόσοι μπορούν να επιστρέψουν και πόσες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν σε αυτά τα ιδρύματα».

«Θα καταλάβουμε πόσο ιστορική μεταρρύθμιση είναι για τη χώρα μας το χθεσινό νομοσχέδιο, αν ρωτήσουμε πόσο σημαντικό ήταν για την Κύπρο αυτό που συνέβη πριν από κάποια χρόνια, όταν τότε η Ελλάδα έχανε ευκαιρίες από τις πρώτες κυβιστήσεις από τις πολλές που έκανε το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, καθώς όπως είπε «στο νομοσχέδιο αυτό προβλέπονται 1.5 δισ. ευρώ για τα δημόσια πανεπιστήμια»

«Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλει την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων, το οποίο προφανώς δεν διάβασε καν το νομοσχέδιο γιατί 176 άρθρα από τα 205 αναφέρονταν στο δημόσιο πανεπιστήμιο».

Για τον κατώτατο μισθό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα ληφθεί η απόφαση μετά την σχετική εισήγηση. «Ο κατώτατος μισθός πρέπει να ανέβει και θα ανέβει πάνω από τα 800 ευρώ. Στο τέλος της τετραετίας θα φτάσει τα 950 ευρώ» τόνισε.