Η κ. Ασημακοπούλου έδωσε απαντήσεις και θα συνεχίσει στις εν εξελίξει έρευνες για τη διαρροή στοιχείων Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό», τόνισε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάζει το θέμα που έχει προκύψει.

Η κ. Κεραμέως, αναφερόμενη στο πώς προέκυψε το ζήτημα, είπε ότι «Έλληνες του εξωτερικού κατήγγειλαν ότι έλαβαν επιστολή πολιτικού περιεχομένου στο mail τους από την κ. Ασημακοπούλου, γεγονός που δημιούργησε το ερώτημα πού βρήκε τις διευθύνσεις του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου».

Η υπουργός, τόνισε ότι η ίδια η Ασημακοπούλου έχει διευκρινίσει ότι τα στοιχεία των emails δεν άντλησε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, εξήγησε ότι οι υποψήφιοι σε εθνικές, ευρωεκλογές καθώς και σε αυτοδιοικητικές εκλογές, έχουν τη δυνατότητα να ζηστήσουν από το υπουργείο Εσωτερικών λίστες εκλογέων.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως αυτές οι λίστες εκλογέων που περιέχουν ονοματεπώνυμο και ταχυδρομική διεύθυνση, εάν έχει δηλωθεί. «Δεν περιέχουν καθόλου email και τηλέφωνα».

Επίσης τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή για εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών καθώς όπως είπε «οφείλουμε και για μια καταγγελία να το διευρενήσουμε αμέσως».

Για την επιστολική ψήφο είπε ότι έχουν εγγραφεί 24.000 πολίτες σε 94 χώρες.