Επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποιεί από το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα σημειώθηκε και ρωσική βαλλιστική επίθεση στην πόλη χωρίς να τεθεί θέμα ασφαλείας της ελληνικής αποστολής.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ στην Ουκρανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο λιμάνι της πόλης με το τετ α τετ τους να κρατά 15 λεπτά περισσότερο του προγραμματισμένου, δηλαδή 45 λεπτά.

Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας της πόλης και θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Ναό του Σωτήρος.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γεωργία Σκιτζή περιέγραψε και μια συγκινητική στιγμή. Καθώς η ελληνική αποστολή μαζί με την ουκρανική μετακινούνταν στην πόλη πέρασαν μπροστά από το κτίριο που έγινε στόχος ρωσικής επίθεσης με drones το περασμένο Σάββατο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα παιδάκι τριών ετών. Ο πρωθυπουργός και ο κ. Ζελένσκι κατέβηκαν από τα αυτοκίνητά τους και στάθηκαν για λίγο μπροστά από το κτίριο.

Η πόλη δέχθηκε και σήμερα βαλλιστική επίθεση από τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μητσοτάκη. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, κυβερνητικής και δημοσιογραφικής είναι καλά στην υγεία τους και δεν τίθεται θέμα για την ασφάλειά τους.

Αργότερα Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα κάνουν από κοινού δηλώσεις και θα δώσουν μια μικρή συνέντευξη τύπου.