Επανήλθαν μετά από μία ώρα κατά την οποία είχαν «πέσει» Facebook, Instagram, Messenger και Therads.

Συγκεκριμένα, τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα ήταν «πεσμένα» από τις 17:15 αποσυνδέοντας αυτόματα όλους τους χρήστες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να επανασυνδεθούν.

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του Facebook

«Το Facebook θα είναι σύντομα και πάλι κοντά σας» ειδοποίησε η πλατφόρμα τους χρήστες της, περίπου μισή ώρα μετά τα πρώτα προβλήματα που παρατηρήθηκαν. «Προς τον παρόν το Facebook είναι εκτός λειτουργίας, για λόγους συντήρησης» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η εταιρεία και συνεχίζει:

«Σε λίγα λεπτά, όμως, θα μπορείτε και πάλι να συνδεθείτε. Στο μεταξύ, διαβάστε περισσότερα για το λόγο που βλέπετε αυτό το μήνυμα. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή που δείχνετε όσο κάνουμε βελτιώσεις στον ιστότοπο».

Ωστόσο περίπου στις 17:50, ώρα Ελλάδας, το facebook ειδοποίησε τους χρήστες πως «θα είναι σύντομα και πάλι κοντά σας. Προς το παρόν, το Facebook είναι εκτός λειτουργίας, για λόγους συντήρησης. Σε λίγα λεπτά, όμως, θα μπορείτε και πάλι να συνδεθείτε. Στο μεταξύ, διαβάστε περισσότερα για το λόγο που βλέπετε αυτό το μήνυμα. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή που δείχνετε όσο κάνουμε βελτιώσεις στον ιστότοπο».

Τελικά στις 18:30 ολοένα και περισσότεροι χρήστες καταφέρνουν να συνδεθούν με το πρόβλημα να επιδιορθώνεται.