Την παράταση της προφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου έως τις 30/9/2024 αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας.

Η εισαγγελέας της έδρας σημείωσε πως η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο κοριτσιών διατάχθηκε στις 12/1/2023, όμως ουσιαστικά ξεκίνησε στις 30/9/2023 η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου γι' αυτήν την υπόθεση, καθώς έως τότε ίσχυε το ένταλμα προσωρινής κράτησης για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής

Ζήτησε να παραταθεί για ακόμα ένα εξάμηνο η προφυλάκιση της κατηγορούμενης σημειώνοντας ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και πως η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων πράξεων.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας είπε αναφορικά με τις σοβαρές ενδείξεις ενοχής, αυτές περιγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα και αναφέρθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη και Καλόγρηα σημειώνοντας παράλληλα ότι οι θάνατοι των κοριτσιών ήταν «αναπάντεχοι και απροσδιόριστοι» και έγιναν παρουσία μόνο της μητέρας. «Φέρεται να έδρασε με ιδιαίτερη σκληρότητα και μεθοδευμένα και υπάρχει κίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων, να διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση για ακόμα ένα εξάμηνο έως τις 30/9/2024», είπε η εισαγγελέας.

«Το άλλο δικαστήριο βρίσκεται στο στάδιο των αγορεύσεων. Εμείς εμμένουμε στο να αρθεί η προσωρινή κράτηση», αντέτεινε η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος είναι πρώτος μάρτυρας στη δίκη.

Πηγή: iefimerida.gr