Το ισχυρό προβάδισμα ΝΔ και Μητσοτάκη, τις αντιστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ελαφρά κάμψη του ΠΑΣΟΚ, καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Στην δημοσκόπηση που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής της Pulse Γιώργος Αράπογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσσιώνη, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έχει 17,5 μονάδες διαφορά, ενώ γίνεται μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση.

Παράλληλα οι πολίτες και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν τις εξελίξεις στο κόμμα, τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα μετά το συνέδριο.
Pulse: Πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών

Αναλυτικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,5% (από 30,5% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) ο ΣΥΡΙΖΑ από 11,5% ανεβαίνει στο 12%, ποσοστό που έχει και το ΠΑΣΟΚ το οποίο ψάνει μισή ποσοστιαία μονάδα. Το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με 7,5%, η Λύση έπεται με 7% ενώ η γκρίζα ζώνη είναι στο 16%.

Pulse: Η μάχη της δεύτερης θέσης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Στη μάχη της δεύτερης θέσης, ο ΣΥΡΙΖΑ φρενάρει την φρενήρη κάθοδό του, από το 17% του περασμένου Σεπτεμβρίου και ενισχύεται και κατά μισή μονάδα μετά το επεισοδιακό συνέδριό του. Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει κάμψη (αν και βρίσκεται πάνω από το 10,5% που κατέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2023).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (Σενάριο κατανομής αναποφάσιστων) η ΝΔ κυριαρχεί με ποσοστο 35,5% και διαφορά 21,5 μονάδων από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που κινούνται στο 14%. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ τσιμπάει μισή μονάδα (από 13,5% στο 14%) την οποία χάνει το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 9%, η Ελληνική Λύση με 8,5% και η Νίκη με 4%. Από 3% έχουν Σπαρτιάτες, Πλεύση και - για πρώτη φορά - η Νέα Αριστερά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι για μια ακόμη φορά σαρωτικά πρώτος στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 34% έναντι 10% του Στ. Κασσελάκη και 8% του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη.