Τους λόγους της αποχής του από τη σημερινή διαδικασία της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) για την εκλογή του νέου Προεδρείου, μετά τις εκλογές του Σαββάτου 2 Μαρτίου, αναφέρει με επιστολή του προς τα μέλη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Η επιστολή έχει ως εξής: 

«Κύριοι συνάδελφοι,

Λόγω προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, δυστυχώς δεν θα καταφέρω να παρευρεθώ σήμερα στη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Όσον αφορά στην εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρων και Γενικού Γραμματέα του ΔΣ, θα απέχω από τη διαδικασία, καθώς είναι γνωστές σε όλους οι ριζικές διαφωνίες της Λαϊκής Συσπείρωσης με την πολιτική κατεύθυνση, τόσο της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης.

Το δε εκλογικό σύστημα που έχει υιοθετηθεί για την εκλογή του ΔΣ και των λοιπών οργάνων της ΚΕΔΕ, που νοθεύει τους πραγματικούς συσχετισμούς ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, θα καθιστούσε έτσι κι αλλιώς τυπική τη συμμετοχή μας, στην εκλογή τόσο του Προεδρείου, όσο και της Εκτελεστικής Επιτροπής».