Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί στους κατοίκους της Κεφαλονιάς με την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων 24ωρων, καθώς μόνο χθες κατεγράφησαν περισσότερες από 90 δονήσεις, που έφθαναν μέχρι 2,5 Ρίχτερ.

Το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς από αργά τη νύχτα μέχρι σήμερα νωρίς το πρωί, είχαν γίνει πάνω από 20 σεισμοί ( με μεγαλύτερο έναν 3,2 Ρίχτερ), που είναι ιδιαίτερα αισθητοί λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Πάντως ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, φαίνεται να είναι καθησυχαστικός και σε ανάρτησή του στην σελίδα του σημείωσε:

Το τελευταία 24ωρο παρατηρούμε μια πολύ έντονη μικροσεισμική δράση Βόρεια της Άσσου με κατεύθυνση ΒΔ-ΝΑ (πράσινο στο χάρτη). Δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική (που μας έδωσε το μεγάλο σεισμό του Λιξουρίου). Το ρήγμα αυτό συνεχίζει ΒΑ περνώντας από της Δυτικές ακτές της Λευκάδας (κόκκινο στο χάρτη). Το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες, λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί αυτοί θα γίνονται αρκετά αισθητοί. Το παρακολουθούμε μήπως υπάρξει μετατώπιση της μικροσεισμικής δράσης προς τη μεγάλη ρηξιγενή ζώνει που προανέφερα.