Στις 7 Μαρτίου η Πάτρα τσικνίζει και τα καταστήματα εστίασης έχουν ξεκινήσει από τώρα τις προετοιμασίες τους, κάνοντας δεκάδες παραγγελίες, σε σουβλάκια, σε λουκάνικα και γενικότερα σε κρέατα για αυτή την μέρα που το ψήσιμο, έχει την τιμητική του. 

Η Τσικνοπέμπτη είναι μια μέρα που έχει την δική της παράδοση στο Πατρινό Καρναβάλι και γενικότερα στην Αποκριά, γεμίζοντας με κόσμο τα καταστήματα εστίασης από τις ταβέρνες και τα εστιατόρια έως τις καφετέριες και φυσικά της ψησταριές. 

Το κάθε μαγαζί εστίασης ετοιμάζει έτσι την δική του ψησταριά και ταυτόχρονα το δικό του event, αφού δεν είναι λίγα τα καταστήματα που ειδικά για την Τσικνοπέμπτη, έχουν φροντίσει για να βάλουν live μουσική, έτσι ώστε να μπει καλύτερα στο κλίμα της ημέρας. 

Προσοχή όμως: Κανένα κατάστημα δεν νομιμοποιείται να βάλει υπαίθρια ψησταριά (ακόμα και τα ψητοπωλεία) εφόσον δεν έχει αντίστοιχη άδεια και να πουλάει σουβλάκια και άλλα κρέατα ρίχνοντας τα πάνω στα κάρβουνα. 

Έχει μόνο την δυνατότητα να προσφέρει τα σουβλάκια και ότι άλλο βγάζει από τη ψησταριά, δωρεάν, στο πλαίσιο του εθίμου της Τσικνοπέμπτης. 

Ανάμεσα βέβαια στα δύο υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή που δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς να παρανομούν και στις ελεγκτικές αρχές να κάνουν τα στραβά μάτια ή να μην μπορούν να βγάλουν άκρη όταν κάνουν τους ελέγχους τους. 

Φέτος, όμως, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τουλάχιστον είναι η πρόθεση των μηχανισμών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έτσι η πλειοψηφία των επαγγελματιών δύσκολα θα το ρισκάρει και θα ακολουθήσει τον νόμο. 

Πάντως, το έθιμο θα τηρηθεί και φέτος, θα δούμε αρκετές ψησταριές να βγαίνουν στους δρόμους και στις πλατείες, ενώ τα κρεοπωλεία αυτές τις μέρες είναι σε φουλ δουλειά αφού δεν προλαβαίνουν να δέχονται παραγγελίες από τα μαγαζιά εστίασης, κυρίως για σουβλάκια.