Με ένα... τραπουλόχαρτο παραβίαζαν τις πόρτες σπιτιών των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν τα μέλη μιας «θηλυκής» συμμορίας που δρούσαν στην Πάτρα από τα τέλη του 2022 και, μέχρι στιγμής, φέρονται ότι διέπραξαν συνολικά 17 διαρρήξεις με συνολική λεία (χρήματα και κοσμήματα) άνω των 34.000 ευρώ.

Στην εξάρθρωση της σπείρας συνέβαλε μια γυναίκα που επέστρεψε στο σπίτι της χωρίς να την αντιληφθούν δυο από τις δράστιδες που φύλαγαν τσίλιες απ' έξω και έπιασε στα πράσα τρεις, οι οποίες είχαν διαρρήξει το διαμέρισμά της. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και οι γυναίκες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι τις προσήγαν στην Ασφάλεια όπου εξιχνιάστηκε η δράση τους, όμως οι δυο που... παραφύλαγαν, διέφυγαν και τα στοιχεία τους ερευνώνται.

Σε βάρος των τριών γυναικών και των αγνώστων συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή από δύο ή περισσότερους δράστες οι οποίοι έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένων και σε απόπειρα. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξιχνίαση τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες διαρρήξεις.

Πηγή: protothema.gr