Η αντίστροφη μέτρηση για το καρναβάλι των μικρών ή αλλιώς για το παιδικό καρναβάλι έχει ξεκινήσει και οι προετοιμασίες στις βιοτεχνίες στολών είναι στην κορύφωση τους. 

Τα πληρώματα ή καλύτερα οι καρναβαλικές ομάδες που θα πάρουν μέρος (έχουν δηλώσει 120 συμμετοχή) προέρχονται κυρίως από δημοτικά σχολεία, από νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Οι στολές που θα δούμε σχετίζονται με διάφορα παιδικά θέματα τα οποία προέρχονται από παραμύθια, από κινούμενα σχέδια έως και από σύγχρονους παιδικούς ήρωες που συναντάμε στο διαδίκτυο. 

Η συμμετοχή του κόσμου και στο παιδικό καρναβάλι αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ανθρώπων της ΚΕΔΗΠ και του Καρναβαλικού Οργανισμού ο αριθμός του κόσμου που θα παρελάσει την Κυριακή στις 10 Μαρτίου θα κυμανθεί στους 19 με 22.000 καρναβαλιστές. 

Ανάμεσα τους όχι μόνο παιδιά, αλλά και γονείς που επιλέγουν να βγουν και να διασκεδάσουν σε αυτή την παρέλαση και όχι στο καρναβάλι των μεγάλων, σε ένα πιο οικογενειακό κλίμα. Από την πλευρά της η ΚΕΔΗΠ είναι έτοιμη και για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης που κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και καλύτερη. 

Εκεί που εστιάζουν στον Καρναβαλικό Οργανισμό είναι να μην παρατηρηθούν φαινόμενα όπως η χρήση αλκοόλ ή ακόμα και καπνογόνα και να μην αλλοιωθεί σε καμία περίπτωση ο χαρακτήρας αυτής της παρέλασης, διατηρώντας τα δικά της στοιχεία, στοιχεία που έχουν αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους. 

Η διαδρομή θα είναι φέτος από την Γούναρη (η κλασική διαδρομή του Πατρινού Καρναβαλιού), ενώ η παρέλαση θα κρατήσει πάνω από τρεις ώρες. Μαζί με τους χιλιάδες μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές θα παρελάσουν τα δύο νέα άρματα του παιδικού καρναβαλιού και κοντά στα τέσσερα με πέντε από παλαιότερα καρναβάλι της ίδιας διοργάνωσης. 

Θυμίζουμε ότι το παιδικό καρναβάλι της Πάτρας είναι μοναδικό σε όλο τον κόσμο και αυτό πρέπει να δώσει το κίνητρο σε όλους μας για να το διαφυλάξουμε.