Οι εκπτώσεις τελείωσαν και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις το τελικό πρόσημο ήταν αρνητικό, όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά σε πανελλήνιο επίπεδο. 

Στην Πάτρα βέβαια τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα. Σύμφωνα με τους εμπόρους το μοναδικό διάστημα που σημειώθηκε μια ελάχιστη κίνηση κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων ήταν η πρώτη εβδομάδα. Σε όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα η φάση ήταν "τζίφος". 

"Οι εκπτώσεις έφυγαν κα μας άφησαν όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά σε όλη την Ελλάδα μια πικρή γεύση. Φάνηκε για ακόμα μια φορά ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να προβεί σε αγορές, δεν του περισσεύουν αφού η ακρίβεια είναι μεγάλη και ότι έχει το δίνει στις υποχρεώσεις του" τονίζει ο πρώην πρόεδρος πλέον του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος. 

Η πτώση στην εμπορική αγορά της Πάτρας ήταν πάνω από 20% και ο δεύτερος μήνας των εκπτώσεων ήταν στην κυριολεξία απογοητευτικός για τους εμπόρους και τα μαγαζιά. "Ο Φεβρουάριος ήταν ακόμα χειρότερος από τον Γενάρη. Δεν κινήθηκε τίποτα" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφειρόπουλος. 

Σημειώνουμε ότι οι εκπτώσεις έχουν τελειώσει τυπικά όμως ορισμένα μαγαζιά συνεχίζουν τις προσφορές τους, κάτι που αναμένεται να ισχύσει έως την καρναβαλική περίοδο. Χωρίς όμως πλέον να υπάρχει ελπίδα να σημειωθεί κάποια ανάκαμψη.