Η πατρινή ηθοποιός Πέτρα Μαυρίδη έχει την δική της πορεία στο θέατρο, αλλά και στην τηλεόραση. Όμως πέρα από ηθοποιός, πότε δεν έκρυψε ότι την ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κομμάτι της σκηνοθεσίας. 

Κάτι που είχε δείξει από τα χρόνια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας επί θητείας καλλιτεχνικού διευθυντή, Σταύρου Τσακίρη. Πλέον έχοντας εγκατασταθεί εδώ και αρκετό καιρό στην Αθήνα, κάνοντας εκεί όμορφες συνεργασίες ως ηθοποιός, ανεβάζει και ως σκηνοθέτης μια ξεχωριστή παράσταση. 

Μαζί με τον Αλέξανδρο Μούστα η πατρινή καλλιτέχνης σκηνοθετεί την παράσταση "Παπάγια Μάντολες" στο Θέατρο 104. Η παράσταση αποτελεί επί της ουσίας έναν μονόλογο όπου πρωταγωνιστεί ο Χρήστος Χρήστου και έχει αρκετή δόση σάτιρας και καυστικότητας. 

Πρόκειται για μια βραβευμένη μαύρη κωμωδία του Αντώνη Κρύσιλα που αφηγείται την πορεία ενός καταξιωμένου σεφ από την απόλυτη δόξα ως το κελί της φυλακής.  Το έργο μπαίνει πιο βαθιά και δε διστάζει να κατονομάσει τα κακώς κείμενα της εποχής τόσο στην πολιτική σκηνή της χώρας όσο και στο σύγχρονο τρόπο ζωής.

Το έργο έχει ανέβει στο θεατρικό σανίδι από τις 24 Φεβρουαρίου και θα συνεχίσει να ανεβαίνει μέχρι τα τέλη Απριλίου, ενώ έχει συγκεντρώσει πολύ καλά σχόλια από όσους το έχουν δει. Σημειώνουμε ότι πέρα από τη σκηνοθεσία η Πέτρα Μαυρίδη έχει και την επιμέλεια της κίνησης της παράστασης.