Δεν είναι λίγα τα λεγόμενα ιστορικά πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού που ούτε και φέτος δέχτηκαν μικρά παιδιά για να γραφτούνε, αναγκάζοντας τους γονείς τους να πάνε να ψάξουν και να βρουν άλλα γκρουπ.

Σύμφωνα με καρναβαλιστές που γνωρίζουν καλά το θέμα πρόκειται για μια πάγια τακτική που ακολουθούν συγκεκριμένα γκρουπ από τα λεγόμενα ιστορικά πληρώματα, θεωρώντας ότι τα μικρά παιδιά δεν ταιριάζουν στην φιλοσοφία που θέλουν να έχουν ως καρναβαλική ομάδα, αλλά και σε αυτό που επιδιώκουν να παρουσιάσουν.

Επιπλέον ένας από τους λόγους που τα συγκεκριμένα ιστορικά πληρώματα δεν δέχονται ή αποφεύγουν τα μικρά παιδιά είναι ότι δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη τους κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, φοβούμενοι μη τυχόν συμβεί κάτι, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι τα πληρώματα δεν είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια των μελών τους. Έχουν όμως μια ευθύνη που δεν αφορά το νομικό κομμάτι, αλλά κυρίως την συνείδηση τους, αφού έτσι το νιώθουν.

Τα δεδομένο όμως είναι ότι συμβαίνει, δηλαδή, ένα μεγάλος αριθμός ιστορικών πληρωμάτων δεν δέχεται να γράψει άτομα κάτω από 16 και 17 ετών και έτσι οι γονείς που θέλουν να βγουν μαζί με τα παιδιά τους πάνε ή και στέλνονται πολλές φορές από τους ίδιους τους επικεφαλείς, σε άλλα πληρώματα φίλων.

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα από τα πληρώματα αυτά που δέχονται μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους ξεκαθαρίζοντας τους όμως ότι την ευθύνη την έχουν οι ίδιοι οι γονείς και όχι αυτοί ως επικεφαλείς. Πάντως, το όλο θέμα έχει σπρώξει αρκετούς γονείς στο να αφήσουν το καρναβάλι των μεγάλων και να βγουν μόνο στο καρναβάλι των μικρών.