Η Δανάη Μπάρκα εκνεύρισε το τηλεοπτικό κοινό, μετά από μια σύντομη συζήτηση που είχε με συνεργάτη της στον «αέρα», την ημέρα που έκλεισε ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη.

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου, απάντησε σε όσους της επέκριναν, λέγοντας πως για μια εκπομπή που έχει ασχοληθεί με το ζήτημα, είναι κρίμα να παραφράζεται μια συζήτηση 5 δευτερολέπτων.

Πιο αναλυτικά, η Δανάη Μπάρκα είπε: «Και τώρα πριν αλλάξουμε θέμα, θα ήθελα να ξεκλέψω λίγα λεπτά από την εκπομπή αν και δεν το συνηθίζουμε. Τα τελευταία δύο 24ωρα έχει γίνει μία παράφραση ενός πράγματος που μας έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Εμένα εννοώ. Μιλάω για πέντε δευτερόλεπτα μίας εσωτερικής συζήτησης που ίσως κακώς εκτέθηκε μεταξύ εμού και του Τίμου Ζαχαράτου, πριν τρεις μέρες, ο οποίος δεν ξέρει καν ότι βάζω και εκείνον στην υπόθεση και αυτή τη στιγμή τοποθετούμαι».

Στην πορεία, η παρουσιάστρια, έκανε μια αναφορά στο πώς τα social media, επηρεάζουν τόσο θετικά, όσο και αρνητικά αντίστοιχες περιπτώσεις.

«Τα social media και οι άνθρωποι γενικότερα, είναι ένα μέσο το οποίο λύνουν και γιγαντώνουν παθογένειες. Και καλά κάνουν. Έχουμε δει ότι έχουν αλλάξει καταστάσεις μίας ολόκληρης χώρας μέσω των social media. Είμαι ένας άνθρωπος που τα χρησιμοποιώ, τα αγαπάω, όταν εκείνα βοηθούν. Όμως όταν παραφράζεται κάτι, ειδικά σε ανθρώπους που μία ώρα πριν -μιλάω για το θέμα των Τεμπών- έχουν ασχοληθεί με αυτό και εγώ και όλοι μας δείξει τι είναι αυτή η εκπομπή, όταν έχουμε αποδείξει παροτρύνοντας τους πάντες να μην ξεχνούν, θεωρώ ότι είναι λίγο άδικο να μπαίνουμε στο μάτι του Κυκλώνα για κάτι που πραγματικά έχει παραφραστεί και βασίζεται σε μία προχθεσινοβραδινή συζήτηση. Θα ήθελα αυτή τη στιγμή να σας παρακαλέσω να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα που έχει γίνει έναν χρόνο πριν. Σας λέμε κάθε μέρα για το site που μαζεύονται υπογραφές και να σταλεί αυτό εκεί που πρέπει, να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι κι αυτές οι ψυχές και να μην εκτροχιάζουμε το μυαλό μας από την ουσία των πραγμάτων και από το ότι κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν. Το τι είμαστε το ξέρουμε όλοι πολύ καλά και το δείχνουμε μέσω της εκπομπής. Ήμασταν οι πρώτοι που βρεθήκαμε εκεί πέρσι γιατί μας σόκαρε όλο αυτό» ανέφερε, η Δανάη Μπάρκα.

Τέλος, έκανε λόγο για «κατάφορη αδικία», λέγοντας συγκεκριμένα:

«Να μην ξεχνάμε τι έχει δείξει ο καθένας για πέντε δευτερόλεπτα, όλοι δείχνουμε έμπρακτα τι είμαστε, τι προσπαθούμε να κάνουμε και να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν. Σας ευχαριστώ για το χρόνο αλλά καμιά φορά όταν συμβαίνει κάτι που νιώθεις ότι είναι κατάφορη αδικία, θες και να υπερασπιστείς τον εαυτό σου».