Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη συστηματική διάπραξη κλοπώνοικιών στην Πάτρα.

Ειδικότερα, χθες,τρεις ημεδαπές γυναίκες,  μετέβησαν σε περιοχή της Πάτρας και με την χρήση κάρτας, διέρρηξαν διαμέρισμα γυναίκας, με σκοπό την κλοπή, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτές από την παθούσα και εντοπίστηκαν άμεσα απόαστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι τις προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, όπου συνελήφθησαν. 

Σε βάρος των τριών κατηγορούμενων σχηματίστηκεδικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, (συμμορία),  διακεκριμένη κλοπή από δύο ή περισσότερους δράστες, οι οποίοι έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένων και σε απόπειρα.

Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ακόμα ημεδαπών γυναικών, συνεργών των κατηγορούμενων, τα πλήρη  στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και βαρύνονται με το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής από δύο ή περισσότερους δράστες, οι οποίοι έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών.

Στο πλαίσιο των εμπεριστατωμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθείσες, από τα τέλη του έτους 2022, συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα,με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπώνοικιών σε περιοχές της Πάτρας.

Οι κατηγορούμενες διέπραξαν συνολικά δεκαεπτά κλοπές σε οικίες, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.500 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 36.000 ευρώ. 

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής ομάδας επισημαίνεται ότι, οι κατηγορούμενες δρώνταςμε διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, μετέβαιναν στους επικείμενους στόχους- οικίες, όπου με την χρήση κάρτας, (τραπουλόχαρτο ή ταυτότητα),διερρήγνυαν τις πόρτες και εισέρχονταν στο εσωτερικό.

Επιπλέον, δυο από τα μέλη επιτηρούσαν τον εξωτερικό χώρο των οικιών,λειτουργώντας επικαλυπτικά στις κινήσεις των συνεργών τους, ενώ μια από τις κατηγορούμενες παρέμενε στις σκάλες των οικημάτων, προκειμένου να ενημερώσει εγκαίρως τις έτερες κατηγορούμενες σχετικά με τυχόν άφιξη των ενοίκων.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ  έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για εμπλοκή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων.