Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε από το Δικαστήριο την Πέμπτη (29.02.24) η 39χρονη κατηγορούμενη από την Κρήτη για την επίθεση με το βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της, τον Οκτώβριο του 2022 σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Όσον αφορά τη δεύτερη κατηγορούμενη για το άγριο επεισόδιο με το βιτριόλι στην Κρήτη, φίλη της 39χρονης, κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία, ενώ αθώος κρίθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος, οδηγός ταξί, λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία.

Νωρίτερα, την ενοχή της 39χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του πρώην συζύγου της πρότεινε η εισαγγελέας. Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της υποστήριξε πως η κατηγορούμενη είχε κίνητρο να προκαλέσει βλάβη στο θύμα, όπως επίσης και το μέσο και έτσι της καταλόγισε δόλο.

Υποστήριξε επίσης ότι δεν αποδεικνύεται ότι η 39χρονη βρισκόταν σε άμυνα, καθώς το θύμα κοιμόταν της ώρα της επίθεσης, ενώ σημείωσε ότι σύμφωνα με την εξέταση του δοχείου που περιείχε το υγρό αποδείχτηκε ότι η ποσότητα θα μπορούσε να επιφέρει βαρύτερα τραύματα στον 38χρονο, ακόμη και τον θάνατο αν το έβρισκε σε διαφορετικό σημείο.

Αναφορικά με τα δύο άτομα που κατηγορούνται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, για τον ταξιτζή η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος, καθώς οι τηλεφωνικές συνομιλίες πριν και μετά το συμβάν με την 39χρονη δείχνουν πως υπήρξε μεταξύ τους συνεννόηση, ενώ για την 20χρονη φίλη της κατηγορούμενης πρότεινε αν απαλλαχθεί από την κατηγορία.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 13 Φεβρουαρίου μετά την απολογία της κατηγορουμένης.