Άνοιξε ο φάκελος των προσφορών για τον διαγωνισμό για την Μαρίνα της Πάτρας και την αποκατάσταση των πλωτών εξέδρων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις μια εταιρεία ήταν αυτή που κατέθεσε προσφορά όποτε θα είναι και αυτή που θα αναλάβει το έργο, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες και να αποκατασταθεί η εικόνα της Μαρίνας που εδώ και πάνω από δύο χρόνια δεν είναι λειτουργική και επί της ουσίας δεν μπορεί να δεχθεί διερχόμενα σκάφη.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και αφού γίνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, που όμως έχουν και ένα ουσιαστικό νόημα, θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και από εκεί και μετά το έργο θα μπει στο τελικό στάδιο της υλοποίησης του.

Το πότε όμως θα ολοκληρωθεί αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τα υλικά που θα χρειαστούν, αλλά και από πολλούς άλλους παράγοντες που έχουν να κάνουν με διάφορα ζητήματα.

Με βάση όμως τη σύμβαση που θα υπογραφεί οι εργασίες δεν θα είναι πάνω από οχτώ μήνες κάτι που σημαίνει ότι οι τρεις πλωτές εξέδρες της Μαρίνας θα είναι έτοιμες προς το τέλος του καλοκαιριού στην καλύτερη περίπτωση.

Σημειώνουμε ότι το έργο αυτό πραγματοποιείται με κονδύλι που φρόντισε να δώσει η κυβέρνηση (κοντά στα 800.000 ευρώ) στον δήμο για αυτόν τον σκοπό, μετά από τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία τον Νοέμβριο του 2021.

Μέχρι τώρα είχαν γίνει δύο διαγωνισμοί χωρίς όμως να έχει προκύψει ανάδοχος. Να όμως που προέκυψε.