Έρχεται ηλεκτρονική εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για κινητές συσκευές μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν τιμολόγια αλλά και δελτία αποστολής για τη διακίνηση προϊόντων. Ο στόχος της Αρχής είναι να απλοποιηθούν οι διαδικασίες αλλά και να επεξεργαστούν όλες οι λειτουργίες και υπηρεσίες κεντρικά, χωρίς να χρειάζεται ο πολίτης να επισκέπτεται την Εφορία αλλά και να δίνεται η δυνατότητα ψηφιακής και άμεσης εξυπηρέτησης για όλους.

Πότε θα λειτουργήσει η εφαρμογή

Η εφαρμογή αυτή αναμένεται να είναι διαθέσιμη από φέτος στα κινητά και θα προσφέρεται δωρεάν σε όσους εγγραφούν σε αυτήν. Με τον τρόπο αυτό οι παραπάνω θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν ανά πάσα στιγμή τα τιμολόγια τα οποία αυτόματα θα ανεβαίνουν στα ηλεκτρονικά βιβλία.

Το ψηφιακό δελτίο αποστολής

Με το ψηφιακό δελτίο αποστολής που θα μπορεί να αποστέλλεται και μέσω του κινητού θα ελέγχεται η διακίνηση των προϊόντων . Το ψηφιακό δελτίο αποστολής θα παρέχει, σε πραγματικό χρόνο, τη δυνατότητα στον ελεγκτικό μηχανισμό να γνωρίζει, για παράδειγμα, εάν κάποιος κατασκευαστής έχει παραγγείλει σκυρόδεμα και τον προορισμό του.