Η Πάτρα έχει μπει στον… αστερισμό της έξυπνης πόλης και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει.

Ήδη η κατάθεση των προσφορών για τους τρεις διαγωνισμούς με τα διάφορα υποέργα που περιλαμβάνονται σε αυτούς έχει λήξει και οι φάκελοι με τις προτάσεις των υποψηφίων αναδόχων αναμένεται να ανοίξουν μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Από τα υποέργα που περιλαμβάνονται στην ομπρέλα της Έξυπνης Πάτρας και που μάλλον ξενίζουν κάπως, είναι αυτό της ηλεκτρονικής εφαρμογής διαχείρισης κοιμητηρίων. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική υπηρεσία που περιλαμβάνεται στο τρίτο έργο και αφορά την ενημέρωση των πολιτών μέσω της γεωχωρικής αποτύπωσης και διαχείρισης των κοιμητηρίων του Δήμου Πατρέων.

Στόχος είναι η ταχύτερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας και των καινοτομιών της και στο κομμάτι αυτό. Στο πλαίσιο της διαχείρισης αυτής και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που είναι να κατασκευαστεί βρίσκονται τέσσερα κοιμητήρια το Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο, Β’ Δημοτικό Νεκροταφείο, Δημοτικό Κοιμητήριο Παραλίας, Δημοτικό Κοιμητήριο Σουλίου) στα οποία υπάρχουν συνολικά περίπου 15.000 μνήματα.

Μέσω αυτής της καινοτομίας ο κάθε δημότης θα μπορεί να ενημερώνεται για την κατάσταση του μνήματος των συγγενών του και του οικογενειακού του τάφου, αλλά και για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν το κοιμητήριο, αν δηλαδή υπάρχουν θέσεις για έναν ενδιαφερόμενο για να αγοράσει χώρο και όλα τα σχετικά. Ενδιαφέρον έτσι;