Ο Γιάννης Κότσιρας μίλησε για τον «Σασμό», την ενασχόλησή του το τελευταίο διάστημα με τη στιχουργική, αλλά και την εμφάνισή του.

Ο τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» κι ανέφερε για τη δραματική σειρά του Alpha: «Ο Σασμός μου έδωσε μια καινούρια πτυχή. Ξέφυγα από το μονοδιάστατο του τραγουδιστή. Μπορεί να έγραφα κάποια τραγούδια, κάποιες μουσικές, κάποιους στίχους, αλλά το να εμβαθύνω στο κομμάτι του στίχου, δεν το είχα ξανακάνει».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο να ερμηνεύεις, είχα επενδύσει σε αυτό. Το ότι ασχολήθηκα με τους στίχους, έκανε πιο ενδιαφέρον όλο αυτό με τις μουσικές».

Εξήγησε επιπλέον, πως δεν θεωρεί τον εαυτό του στιχουργό, ενώ τόνισε: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου στιχουργό, αλλά θέλω αυτό που κάνω να το κάνω με σεβασμό. Υπάρχουν ένα, δύο τραγούδια, όπως το "Ματωμένο Δοξάρι" που γράφτηκε για τα Τέμπη, που όταν το βλέπω απ'έξω λέω "πώς κατάφερα να το γράψω αυτό;". Την ανησυχία να γράψω κάποια πράγματα πάντα την είχα αλλά είχα δοθεί στο κομμάτι που είμαι τραγουδιστής και γράφω και μελωδίες. Είχα κάνει έναν δίσκο μόνο δικά μου. Κανά δυο ήταν καλά, τα άλλα ήταν... Εγώ τα έγραψα, οπότε δεν μπορώ να λέω "με αδίκησα". Εμένα πάντα θα μου αρέσουν, γιατί τα έγραψα εγώ, αλλά όταν βλέπεις ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αδιαφορεί, δεν μπορείς να πεις "α εγώ είμαι". Δεν είμαι άνθρωπος της κουλτούρας, ούτε στους έντεχνους είμαι».

Τέλος, ανέφερε: «Δεν άνηκα ποτέ στην κατηγορία του έντεχνου και της κουλτούρας. Τα μαλλιά είχαν μια εντεχνίλα. Εμένα μου αρέσουν τα καλά τραγούδια, δεν μου αρέσει το ντύσιμο. Αν θες να βαφτίσεις ένα τραγούδι ροκ στην Ελλάδα, βάλε μια ηλεκτρική κιθάρα, αν το θες λαϊκό, βάλε ένα μπουζουκάκι. Το "Τσιγάρο" το λέω χασάπικο και είναι λαϊκότατο. Το να βάλεις ένα μπουζουκάκι σε τραγούδι που είναι από τη φύση του ποπ ή τουρκοφόλκ... Και σμυρνεϊκή λύρα να τους βάλεις λαϊκοπόπ θα είναι πάντα».