Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις που γίνονται από τα μέλη της ΚΕΔΗΠ για τις καρναβαλικές παρελάσεις και το θέμα της ασφάλειας, της καλής αισθητικής τους εικόνας, αλλά και της συνεχιζόμενης ροής τους, χωρίς μεγάλες παύσεις και κενά. 

Το γεγονός ότι φέτος θα έχουμε ρεκόρ πληρωμάτων και συμμετοχών στις δυο μεγάλες παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, με κόσμο που θα κυμανθεί από 80.000 έως και 100.000, είναι ένας ευχάριστος "πονοκέφαλος" για τους ανθρώπους της ΚΕΔΗΠ. 

Από τη μία τους ευχαριστεί καθώς η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου δείχνει ότι κάτι πάει καλά με την όλη διοργάνωση, από την άλλη όμως τους μεγαλώνει και το αίσθημα της ευθύνης και τα όσα θα πρέπει να γίνουν για να πάνε όλα καλά, με ασφάλεια και να προβληθεί η Πάτρα και το καρναβάλι της, τόσο στους επισκέπτες που πρόκειται να έρθουν, όσο και σε όλη την Ελλάδα. 

Πάνω στο τελευταίο η ροή της παρέλασης θα πρέπει να είναι σε συνάρτηση όσο αυτό είναι δυνατόν με την ΕΡΤ που θα μεταδίδει ζωντανά στην μικρή οθόνη  το καρναβάλι της Πάτρας.

Τα κενά που έχουν παρατηρηθεί και άλλες χρονιές δεν θα πρέπει να γίνουν αφού αυτό σπάει τη ροή και μειώνει το ενδιαφέρον των θεατών που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης για να δουν το μοναδικό αυτό θέαμα, αλλά και το κέφι των ίδιων των καρναβαλιστών πολλές φορές. 


Κλειδί πάνω σε όλα αυτά θα είναι οι εθελοντές. Από τη στιγμή που η παρέλαση θα είναι μεγαλύτερη σε συμμετοχές και πληρώματα χρειάζονται και περισσότεροι εθελοντές αφού τα άτομα της ΚΕΔΗΠ και το προσωπικό που θα διαθέσει είναι ελάχιστο. Ωστόσο, στο κάλεσμα που έγινε από την ΚΕΔΗΠ για παραπάνω εθελοντές η ανταπόκριση ήταν ικανοποιητική και ο αριθμός των εθελοντών θα είναι σίγουρα μεγαλύτερος από πέρυσι. 

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν και περισσότεροι σεκιούριτι, σε όλο το μήκος της διαδρομής των παρελάσεων, έτσι ώστε να μην μπαίνει μέσα ο κόσμος, αλλά και να αποφευχθούν διάφορα ευτράπελα.

Ήδη η ΚΕΔΗΠ αναμένεται να πάρει τέτοιες αποφάσεις σε συνεργασία πάντα και με την Συντονιστική Επιτροπή που ορίστηκε μέσα από την μεγάλη σύσκεψη που έγινε στα Παλαιά Σφαγεία με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.