Στο αγιάζι και πάλι καλά να λένε. Το ότι δεν υπάρχει χώρος για να εργαστούν μαζί τα καρναβαλικά πληρώματα του πρώην ΑΣΟ από τη στιγμή που σύμφωνα με τους καρναβαλιστές εκδιώχτηκαν από εκεί, αυτό είναι γνωστό.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο είναι το που θα εργαστούν φέτος τα πληρώματα που δεν έχουν έναν δικό τους χώρο και θέλουν να βγάλουν άρμα.

Πέρυσι που είχε γίνει το ίδιο σκηνικό, ο Καρναβαλικός Οργανισμός ύστερα από πιέσεις των καρναβαλιστών έδωσε την δυνατότητα σε πληρώματα να κατασκευάσουν άρμα στον χώρο του Πετρωτού, στο Καρναβαλικό Συνεργείο.

Όχι βέβαια μέσα από αυτό, αλλά στον περιβάλλοντα χώρο του, δηλαδή υπαίθρια, στο κρύο, στην βροχή και στο αγιάζι. Φέτος δεν υπάρχει κάτι επίσημο, προφανώς γιατί το θέμα δεν έχει συζητηθεί.

Τα πληρώματα που θα βγάλουν και φέτος άρμα ευελπιστούν ότι η ΚΕΔΗΠ θα τους παραχωρήσει τον εξωτερικό χώρο του Πετρωτού και τα ανάλογα υλικά για να εργαστούν εκεί για λίγες ημέρες. Είναι όμως δεδομένο ότι τα πληρώματα που θα βγάλουν άρμα θα είναι λιγότερα από πέρυσι, όπου και πέρυσι ήταν λιγότερα από αυτά του 2019.

Ζητούν μια στέγη

Βλέπετε το να φτιάξεις και να δουλέψεις ένα άρμα χωρίς στέγη, στην ύπαιθρο, εκτός από το ότι είναι κουραστικό, είναι και επίφοβο αφού με την παραμικρή βροχή ή κακοκαιρία μπορεί να υποστεί ζημιές.

Κι φυσικά αρκετοί καρναβαλιστές που το… έχουν πάρει αλλιώς, θεωρούν τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής απαξιωτική και δεν πρόκειται να δεχθούν ούτε και φέτος την παραχώρηση του εξωτερικού χώρου του Πετρωτού για να εργαστούν. Ζητούν μια στέγη. Για να δουλέψουν όλοι μαζί, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για το Πατρινό Καρναβάλι.