Κι όμως οι καταλήψεις σε τουλάχιστον δέκα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν τις επιπτώσεις τους στην αγορά και στην τοπική οικονομία. Επιπτώσεις που είναι εμφανείς στα καταστήματα εστίασης και κυρίως στα μαγαζιά που βρίσκονται σε «πιάτσες» που θεωρούνται από τα «στέκια» των φοιτητών.

Πιο συγκεκριμένα στα καταστήματα της Ηφαίστου, στο Μαρκάτο, στο Κάστρο ή ακόμα και στην Παρθενάκου που στηρίζονται κυρίως στους φοιτητές του Πανεπιστημίου, υπάρχει ένα σημαντικό κενό στην κίνηση τους, το οποίο φαίνεται τις καθημερινές περισσότερο, παρά τα Σαββατοκύριακα.

Οι καταλήψεις σε τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, ειδικότερα την εξεταστική περίοδο, έχουν δώσει την δυνατότητα σε ένα μεγάλο ποσοστό φοιτητών να φύγουν για αυτό το διάστημα από την Πάτρα και να πάνε στην ιδιαίτερη τους πατρίδα, στο πατρικό τους σπίτι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λείπει ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών από την Πάτρα που με βάση τις εκτιμήσεις ξεπερνάει τα 3.000 άτομα. Άλλωστε, τα υπό κατάληψη τμήματα θεωρούνται πολυάριθμα, οπότε η πληγή για την τοπική οικονομία και ειδικότερα για τα καταστήματα εστίασης, είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με επαγγελματίες που έχουν μαγαζιά που στηρίζονται σε φοιτητές κάθε εξεταστική περίοδο παρατηρείται μια πτώση της κίνησης, κυρίως τις βραδινές και τις νυχτερινές ώρες, ενώ αντίθετα υπάρχει μια άνοδος το ίδιο χρονικό διάστημα σε αναγνωστήρια - καφέ.  

Όμως αυτή η πτώση λόγω των καταλήψεων είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.