«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν Ποινικό Κώδικα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εγκληματιών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην ΕΡΤNEWS. Σχολίασε ακόμη το «εκρηκτικό» συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τις μεταρρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση, όπως οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις παρεμβάσεις για το βρεφικό γάλα αλλά και τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών.

«Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Θέλω να σταθώ σε δύο σημεία. Το πρώτο έχει να κάνει (…) με τις πολιτικές. Αυτό το οποίο είδαμε τις δυόμιση μέρες στο Τάε Κβον Ντο είναι το αποτέλεσμα όλων όσων ζήσαμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και όταν εκλήθη να διαδραματίσει τον πολύ σημαντικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

(…) Το δεύτερο το οποίο θέλω να εντοπίσω είναι το εξής. Μεγάλη σημασία για τους πολίτες έχει η εναλλακτική πρόταση κι αυτή τη στιγμή, δυστυχώς και το τονίζω το «δυστυχώς», περιμένουμε εναλλακτική πρόταση και από το ΠΑΣΟΚ και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας αλλά όλο αυτό το οποίο συμβαίνει πάει πίσω στην διατύπωση μιας σοβαρής αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

«Η χώρα έχει προχωρήσει σε πολλά επιμέρους σημεία μπροστά, έχουν ψηφιστεί πολλά νομοσχέδια. Ξεκινήσαμε κατευθείαν με την σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί με τους πολίτες. Είναι περίπου 7-8 μήνες που γίνονται σημαντικές κινήσεις, προσπαθούμε να είμαστε συνεπείςς σε αυτά που λέγαμε προεκλογικά».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ένα ποινικό κώδικα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εγκληματιών», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τους αγρότες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στην Θεσσαλία στις 11 Μαρτίου η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

(…) Μετά την τελευταία συζήτηση με τους αγρότες καλύφθηκαν αρκετά από τα διαχρονικά, θα έλεγα εγώ, αιτήματα των αγροτών με πρώτο και κυριότερο το ζήτημα του ρεύματος. Έχουμε πλέον μία απόφαση της κυβέρνησης, μία συμφωνία με τους παρόχους.

(…) Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να δοθεί κάτι περισσότερο. Όμως υπάρχουν περιθώρια για ακόμα πιο έντονη πίεση εκτός συνόρων, όπως έχουμε ξεκινήσει καιρό – όχι τώρα που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Προσπαθούσαμε να πείσουμε την Ευρώπη σε μία πιο ήπια μετάβαση, ήπια προσαρμογή στην «πράσινη» μετάβαση.

Για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Πολύ περισσότεροι εντατικοί έλεγχοι. Είναι μία πολιτική η οποία μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής γιατί δεν έχει αυτό που λέμε δημοσιονομικό κόστος, δεν είναι αυτό που λέμε παροχές, όμως μία κυβέρνηση η οποία επιμένει σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Τα δημόσια πανεπιστήμια παίρνουν χρηματοδότηση που ζητούσαν για δεκαετίες, παίρνουν ελευθερίες.

(…) Δεν εκπλησσόμαστε από τη στάση του κυρίου Ανδρουλάκη στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια.

(…) Περισσότεροι από 40.000 έλληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι η παρέμβαση για το βρεφικό γάλα ξεκινάει από 1 Μαρτίου.