Στο επίκειμενο διάστημα, ο μουσικός παραγωγός DarkMatters, γνωστός και ως Βαγγέλης Μουρελάτος, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα νέο κομμάτι από τον πολυαναμενόμενο νέο του δίσκο.

Το κομμάτι αυτό, με τίτλο "His Lullaby", αποτελεί έναν συνδυασμό συναισθημάτων και ταξιδεύει τους ακροατές στην Φιλανδία, όπου ο DarkMatters έχει εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια. Το κομμάτι έχει ένα ιδιαίτερο βάρος, καθώς είναι αφιερωμένο στον μικρότερο γιο του καλλιτέχνη.

Η έμπνευση που προέκυψε από τη ζωή του στη Φιλανδία δίνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο κομμάτι, αναδεικνύοντας την εξέλιξη του DarkMatters ως καλλιτέχνη που ενσωματώνει τις προσωπικές του εμπειρίες στο έργο του.

Όμως, η μεγάλη έκπληξη προκύπτει από τη συμμετοχή μιας από τις σημαντικότερες λυρικές φωνές στη χώρα, του μονωδού και τενόρου Σταμάτη Μπερή. Η συνεργασία αυτή υπόσχεται μια μουσική εμπειρία που ξεπερνά τα συνηθισμένα, συνδυάζοντας τη κλασσική φωνή του μονωδού και τενόρου Σταμάτη Μπερή με τις πρωτοποριακές ηλεκτρονικές μουσικές συνθέσεις του DarkMatters.

Ο Σταμάτης Μπερής έχοντας γεννηθεί στην Αθήνα, σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό Ωδείο, ενώ τελειοποίησε τις σπουδές του πάνω στο λυρικό τραγούδι, σε μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες Μουσικές Ακαδημίες, σε αυτή της Βιέννης.

Έχει συνεργαστεί με όλες τις μεγάλες ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες και με κορυφαίους Έλληνες και ξένους τραγουδιστές, ενώ έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς και δευτερεύοντες ρόλους σε πάνω από τριάντα όπερες και οπερέτες, σε περίπου εξήντα παραγωγές ή/και αναβιώσεις παραγωγών.

Είναι βραβευμένος από δήμους και καλλιτεχνικούς φορείς και διδάσκει μονωδία και μιούζικαλ στο Εθνικό Ωδείο. Η συμμετοχή του στο τραγούδι του Darkmatters το ανεβάζει από μόνη της επίπεδο και πλέον περιμένουμε να ακούσουμε το κομμάτι αυτό ολοκληρωμένο.

Στο τραγούδι συμμετέχει η χορωδία #VoiShes, με την Ιουλία Παπαδοπούλου στη διεύθυνση της χορωδίας. Στις φωνές συμμετέχουν οι: Μαρία Παπαδοπούλου, Αλεξία Ζαφειράκη, Έφη Παπαζαχαρία, Εμμανουέλα Παπαζαχαρία, Νάνσυ Λαζαρίδου, Έλενα Παπαδημητρίου, και η Κωνσταντίνα Καρατουλιώτη. Στο βιολί βρίσκεται ο Αχιλλέας Μπερής, ενώ στο τσέλο ο El Mar.

Για την ώρα, μπορείτε να ακούσετε ένα teaser διάρκειας 41 δευτερολέπτων.


DarkMatters - His Lullaby (teaser)