Χρώματα, αρώματα και μαγικά πράγματα μας ετοιμάζουν οι έξι τεχνίτες του Καρναβαλικού Συνεργείου στο Πετρωτό, στην Πάτρα. 

Οι έξι μόνιμοι (οι δύο είναι με σύμβαση εργασίας βέβαια) και σταθεροί τεχνίτες του Πατρινού Καρναβαλιού από τα χέρια των οποίων περνάει όλη αυτή η δουλειά που θα δούμε στις φετινές παρελάσεις, τόσο στο καρναβάλι των μικρών, όσο και στο καρναβάλι των μεγάλων. 

Οι τεχνίτες αυτοί είναι ο Νίκος Λιβάνης, Γιώργος Μπαμπίλης, Δημήτρης Τζουμάνης, Νεκτάριος Σαρηγιάννης, Χρήστος Κωνσταντακόπουλος και Χριστίνα Κουφάκη. Αυτή είναι η σύγχρονη γενιά του Καρναβαλικού Συνεργείου που με τα σχέδια και τις εμπνεύσεις τους δίνουν χρώμα και ζωή στο Πατρινό Καρναβάλι. 

Αυτό το χρονικό διάστημα το Καρναβαλικό Συνεργείο εκεί στο Πετρωτό είναι σε πυρετό εργασιών και προετοιμασιών όχι τόσο για τα νέα άρματα που θα δούμε τα περισσότερα εκ των οποίων είναι σχεδόν έτοιμα, αλλά για τις ανακατασκευές και τις συντηρήσεις, τα παλιά άρματα δηλαδή που θα δούμε ξανά στους δρόμους της πόλης. 

Μετά το καρναβάλι θα πρέπει κατά την άποψη μας να γίνει μια συζήτηση για την ενίσχυση του Καρναβαλικού Συνεργείου και κυρίως να τεθούν οι πιθανοί τρόποι εκπαίδευσης των νέων παιδιών που έχουν το ταλέντο και την διάθεση για αυτή τη δουλειά, έτσι ώστε η δομή αυτή να έχει μια συνέχεια και τις επόμενες δεκαετίες.  Και μαζί με αυτή και το Πατρινό Καρναβάλι. 

(Οι φωτογραφίες είναι από τα social media).