Τί καρναβάλι θέλουμε και τι είδους επισκέπτες θα έρθουν σε αυτή την πόλη για ένα τριήμερο; 

Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα θέσει στις συσκέψεις που θα γίνουν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το Πατρινού Καρναβάλι, η εστίαση και ο ΣΚΕΑΝΑ, καλώντας τις αρχές να πάρουν τα μέτρα τους και να προχωρήσουν στους ελέγχους και στα πρόστιμα που θέτει ο νόμος. 

Θέλουμε ένα καρναβάλι με επισκέπτες (που όπως τόνισε τις προάλλες και ο γενικός γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ Τάκης Ματθαιόπουλος στον Max Fm) του... ενός εισιτηρίου και των δέκα ευρώ ή θέλουμε να δούμε στην Πάτρα κάτι διαφορετικό που να είναι ανάλογο με την αισθητική του Πατρινού Καρναβαλιού και πού να αφήσει κάτι στην αγορά και στα μαγαζιά της πόλης. 

Το ερώτημα αυτό βέβαια είναι εύκολο να απαντηθεί. Το δύσκολο είναι να χαράξει κανείς τις προοπτικές που θα δώσουν πράγματι μια άλλη προοπτική στο Πατρινό Καρναβάλι, δίνοντας του έναν άλλον χαρακτήρα από μια μεγάλη εκδήλωση μαζικού ύφους.

Κι για να γίνει αυτό χρειάζεται χρόνος και συζητήσεις. Οπότε για φέτος τουλάχιστον ας αρκεστούμε στους ελέγχους που θα πρέπει να γίνουν από όλες τις αρχές, τους φορείς και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να αποφευχθούν φαινόμενα όπως το παραεμπόριο και η υπαίθρια εστίαση.

Άρα, το ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί από τις συσκέψεις που θα γίνουν είναι αν αυτή τη φορά γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι για να παύσει η αναρχία και η ανομία που είχαμε δει πέρυσι, αλλά και στα καρναβάλια των τελευταίων ετών.

Υπάρχει η πρόθεση και η διάθεση από τις αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς;