Στο 60% είναι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αιγιάλειας για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, με τη ζήτηση να έχει μια αυξητική τάση και να αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων της περιοχής οι κρατήσεις θα φτάσουν κοντά στο 95% με 98% μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, όταν και ολοκληρωθούν οι κρατήσεις στα δωμάτια στα ξενοδοχεία της Πάτρας που ήδη η διαθεσιμότητα είναι ελάχιστη.

Το θετικό για όσους βρουν ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο του Αιγίου, δηλαδή κάποια χιλιόμετρα μακρύτερα από την Πάτρα, πάντα μέσα στο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, είναι ότι οι τιμές θα είναι κάτω από τα αντίστοιχα δωμάτια στα ξενοδοχεία του κέντρου της αχαϊκής πρωτεύουσας, κατά τουλάχιστον 40% με 50%. 

Δηλαδή το μέγιστο που θα κυμανθούν θα είναι στα 90 με 100 ευρώ. Επιπλέον η απόσταση του Αιγίου από την Πάτρα όπου θα γίνονται τα δρώμενα του Πατρινού Καρναβαλιού, είναι ελάχιστη και ο χρόνος του ταξιδιού λιγότερο από είκοσι λεπτά, ειδικότερα με τον νέο αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας οδού. 

Οπότε ένας επισκέπτης που θέλει να είναι κοντά στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού, αλλά ταυτόχρονα να έχει και μια απόσταση από όλο αυτόν τον πανζουρλισμό που θα γίνεται ίσως και να τον συμφέρει οικονομικά και όχι μόνο στο να κλείσει ένα δωμάτιο σε ένα από τα ξενοδοχεία του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας. 

Από την άλλη βέβαια η διαθεσιμότητα των κλινών και στο Αίγιο δεν είναι μεγάλη αφού τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία είναι εποχικά και αυτά δύσκολα θα ανοίξουν μόνο για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού.