Καλεσμένο του Γιώργου Κουβαρά βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στη ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσιάζει κάθε Σαββατοκύριακο στα Παραπολιτικά 90,1. Μέσα σε όλα, δε, ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την προσωπική του άποψη για τον χειρισμό της κυβέρνησης στο πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πιο συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης δήλωσε πως «είδα τι χειρισμό έκανε ο πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο θέμα και έχω να πω ότι είναι genial. Και όχι μόνο είναι genial αλλά είναι και πάρα πολύ σωστός ηθικά και ιδεολογικά».

«Θέλω να πω ότι η ιδέα είναι πως η κοινωνίας μας πρέπει να προχωρήσει προς μια κατεύθυνση για έναν σωρό λόγους. Γιατί ήδη έχει καθυστερήσει, γιατί το ζήτημα αφορά δικαιώματα ανθρώπινα και ακόμα περισσότερο δικαιώματα των παιδιών πάνω απ’ όλα. Η κοινωνία λοιπόν πρέπει να προχωρήσει, ήρθε η ώρα της, ένα μεγάλο μέρος της είναι έτοιμο να κάνει αυτή την κίνηση και ένα μεγάλο της μέρος δεν είναι έτοιμο. Ένα ίσως μικρότερο αλλά επίσης μεγάλο μέρος».

«Ο τρόπος για να γίνουν οι αλλαγές δεν είναι με το ζόρι, σε μια δημοκρατική κοινωνία που θέλει να μπορεί να συνεννοείται. Ειδικά όταν πρόκειται για μια αλλαγή που στην πραγματικότητα στους ανθρώπους, οι οποίοι διαφωνούν, δεν θα επηρεάσει πουθενά τις ζωές τους. Δεν θα το δουν πουθενά, δεν θα καταλάβουν τίποτα» πρόσθεσε, επίσης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στην τοποθέτηση του.