«Πέφτει η νύχτα στο Σαμονί», όμως η νύχτα αυτή με την αγάπη που έχει δείξει ο κόσμος για το έργο, με όλες τις παραστάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα να είναι sold out, είναι σίγουρα μια νύχτα γλυκιά για τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της.

Η ομάδα Επίλογος σε συμπαραγωγή των Υποκριτών και της ΜέθιΑν έχουν ανεβάσει ένα έργο σε σκηνοθεσία του Μίλτου Παπλά και σε διασκευή των Ρέππα – Παπαθανασίου στο θεατρικό έργο "Η Παγίδα" του Ρόμπερτ Τομά, που κρατάει τους θεατές σε μία διαρκή αγωνία, με έντονο σασπένς και αρκετό γέλιο.

Η νύχτα στο Σαμονί και στο θέατρο Όροφως που γεμίζει από κόσμο είναι έτσι γλυκιά, σε μια αστυνομική κωμωδία που θεωρείται από τις καλύτερες και πιο προσεκτικές δουλειές που έχουν ανέβει τον φετινό χειμώνα στα θεατρικά δρώμενα της Πάτρας.

Ο Αλέξανδρος Μπίστας μιλώντας στο patrasevents.gr για την επιτυχία και την αγάπη που έχει δείξει ο κόσμος για αυτή την παράσταση τονίζει. «Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει και τον ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη του. Είναι μια κωμωδία με δεκάδες ανατροπές, με πολλές εκπλήξεις στην εξέλιξη του, με θεωρίες συνωμοσίας και έντονο σασπένς, αλλά και άφθονο γέλιο από την αρχή έως στο τέλος».


Ο ίδιος είναι άνθρωπος της ανατροπής. «Ναι, είναι γεγονός ότι μου αρέσουν οι ανατροπές. Θεωρώ ότι κάθε ανατροπή είναι μια ευκαιρία για καινούργια αρχή και έτσι μέσα από αυτή τη διαδικασία εξελισσόμαστε».

Η δική του εξέλιξη στο θεατρικό σανίδι είναι εκπληκτική, για πολλούς θεωρείται ίσως ο καλύτερος ηθοποιός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ερασιτεχνικό θέατρο της Πάτρας. Προσοχή: Δεν το λέμε εμείς, ούτε αυτός, το λένε όσοι τον έχουν δει να παίζει.

«Δεν έχω κανένα ταμπού με τον όρο ερασιτέχνης ηθοποιός ή ερασιτεχνικό θέατρο. Ερασιτέχνες είμαστε, αλλά προσπαθούμε και κάνουμε αυτό που παρουσιάζουμε κάθε φορά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας την ψυχή μας και με υψηλό επαγγελματισμό».

Το γεγονός άλλωστε ότι η ομάδα των Ρέππα – Παπαθανασίου δέχτηκε να παιχθεί η δική τους διασκευή από την σύμπραξή αυτή, λέει από μόνο του πολλά. «Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα μας, αλλά και ταυτόχρονα μια βαριά ευθύνη αφού το δίδυμο αυτό μας έχει χαρίσει πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Οπότε πρέπει να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες και για αυτό δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας».


Πάντως, η Πάτρα διανύει μια θεατρική άνθηση τόσο σε ότι αφορά την ποιότητα των παραστάσεων που ανεβαίνουν, όσο και την αγάπη που δείχνει ο κόσμος απέναντι σε αυτές.

«Είναι γεγονός και το πιστεύω αυτό. Γίνονται υπέροχες δουλειές από τα θεατρικά σχήματα της Πάτρας, ερασιτεχνικά και επαγγελματικά. Και αυτό που οφείλουμε να κάνουμε σε ότι αφορά τα ερασιτεχνικά σχήματα τουλάχιστον είναι να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους ηθοποιούς και στους συντελεστές των παραστάσεων για αυτά που μας παρουσιάζουν κάθε φορά.

Ξέρετε ο χρόνος που αφιερώνει ένας ερασιτέχνης ηθοποιός στις πρόβες, στις παραστάσεις, είναι χρόνος που λείπει από την οικογένειά του, από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, αλλά και γενικότερα από τον ελεύθερο χρόνο του. Δεν είναι κάτι το αυτονόητο αυτή η θυσία».

Όσο για την ανταπόκριση που δείχνει ο κόσμος στις θεατρικές παραστάσεις; «Τις έχει ανάγκη, αυτή είναι η άποψη μου, γιατί ο κόσμος ψάχνει τρόπους για να ξεφύγει από την δύσκολη καθημερινότητα του και το θέατρο του την προσφέρει με τον δικό του τρόπο».


Για τον ίδιο όμως το θέατρο είναι με μία λέξη: «Ψυχοθεραπεία. Απλά και ξεκάθαρα» μας λέει. Και έτσι είναι. Και αυτή τη ψυχοθεραπεία που του προσφέρει το θέατρο, την ανταποδίδει αυτός και η ομάδα του σε κάθε παράσταση στο «Πέφτει η νύχτα στο Σαμονί».

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο τουλάχιστον έως τις 3 Μαρτίου μαζί με τους Θέμιδα Ιωάννου, Βαγγέλη Μιχάλη, Δημήτρη Γεωργόπουλο, Χριστίνα Παπανικόλα και Όλγα Γιακουμάκη. Για αυτό και το είπαμε από την αρχή. Η νύχτα στο Σαμονί είναι τόσο γλυκιά και ξάστερη…