Συστατικά

1 κονσέρβα έτοιμα ρεβύθια πλυμένα και σουρωμένα
μισό μέτριο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. αλάτι
ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Λιώνεις τα ρεβύθια και το κρεμμύδι στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν.
Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μεγάλο πιάτο, ανακατεύεις καλά το μείγμα και και σχηματίζεις μικρούς κεφτέδες.
Τους αφήνεις στην άκρη.
Σε ένα δεύτερο πιάτο ανακατεύεις το αλεύρι με το αλάτι.
Αλευρώνεις κάθε κεφτέ σε όλες τις πλευρές.
Βάζεις αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζεις τους κεφτέδες ανά 3-4 για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα τοποθετείς σε ένα πιάτο που έχεις στρώσεις προηγουμένως απορροφητικό χαρτί.
Τους βάζεις σε ένα ταψί και τους ψήνεις για 10-15 λεπτά.
Τους σερβίρεις με σος γιαουρτιού ή τζατζίκι.

Πηγή: tlife.gr