Ενώ παραμένουν άφαντα τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας των παλαιοχριστιανών, η σύζυγος του 45χρονου Μανώλη, Σεβαστή, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega, «Χαμογέλα και πάλι», σημειώνοντας πώς είναι μια γροθιά και πώς προτεραιότητά της είναι η προστασία των μελών της οικογένειας της.

«Σκοπός μου είναι να προστατέψω την οικογένειά μου προκειμένου να βρούμε εμείς και τα παιδιά την ηρεμία μας. Δεν έχουμε κάνει κάτι παράνομο και δεν έχουμε προβεί ποτέ σε κάποια πράξη σε βάρος κανενός. Δεν κάναμε ποτέ μας τίποτα μεμπτό. Είμαστε όλοι μία γροθιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άφαντα τα ανήλικα παιδιά των παλαιοχριστιανών

Άφαντα παραμένουν τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» μαζί με τη μητέρα τους. Κι ενώ έχουν βρεθεί ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών και ο 15χρονος γιος του, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο «Παίδων», δεν είναι γνωστό που βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Οι Αρχές έχουν ελέγξει τις πληροφορίες για το που μπορεί να βρίσκονται, επικεντρώνοντας τις έρευνες είτε σε συγγενικά σπίτια είτε στην περιοχή που είχαν εγκατασταθεί.

«Τους αναζητούμε όχι γιατί είναι καταζητούμενοι, αλλά για να διαπιστωθεί ο αριθμός των τέκνων της οικογένειας, οι συνθήκες διαβίωσής τους κι εάν αυτά τα παιδιά πήγαιναν σε σχολείο», είπε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Τόσο ο 45χρονος όσο και η σύζυγός του είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της φθοράς ξένης περιουσίας και σωματικών βλαβών κατά αστυνομικών και γι’ αυτούς τους λόγους θα πρέπει να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα.

«Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να τους βρούμε. Χθες έπρεπε τα ενήλικα μέλη της οικογένειας να εμφανιστούν στο αστυνομικό τμήμα, καθώς υπήρχε περιοριστικός όρος που αφορά την πρώτη φορά που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. για απείθεια, σωματικές βλάβες κατά αστυνομικών και φθορά ξένης περιουσίας. Δεν εμφανίστηκαν ως όφειλαν και θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.