Το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση του, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, έπειτα από ψηφοφορία, εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών “Η ΕΛΠΙΔΑ” της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ακολούθησε η συγκρότηση, κατά την οποία έγινε αποδεκτή η πρόταση για Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο όπως αυτή διατυπώθηκε από τον εισηγητή, αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο και η νέα σύνθεση έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Μανωλοπούλου Αναστασία, Αντιπρόεδρος: Αγγελική Κολλυροπούλου, μέλη: Άννα-Μαρία Ρογδάκη, Άγγελος Κούτρας, Ανδριάνα-Θεώνη Νικολοπούλου, Ευρωπία Συνοδινού και Γεώργιος Κολλιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η ΕΛΠΙΔΑ» που λειτουργεί στην Πάτρα είναι πρότυπος φορέας, που υπάγεται στην εποπτεία της Περιφέρειας ΔυτικήςΕλλάδας. Στον Ξενώνα μπορούν να βρουν στέγη και σίτιση οι ογκολογικοί ασθενείς και οι συνοδοί τους που επισκέπτονται την Πάτρα από διάφορα σημεία της χώρας για θεραπείες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου «Παναγία η Βοήθεια» ή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, χαρακτήρισε το Ίδρυμα πολύτιμο, καθώς συνιστά μια δημόσια δομή με σημαντική κοινωνική προσφορά. Μνημόνευσε δε, την καθοριστική συμβολή της αείμνηστης Μαρίας Δαφαλιά – Μασσαρά στην υλοποίηση του έργου, καθώς και στη συμβολή των προηγούμενων διοικήσεων. Επίσης, ευχήθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο μία καλή και εποικοδομητική θητεία, δίπλα στον πάσχοντα πολίτη, με αλληλεγγύη και σεβασμό.

«Τα πρόσωπα που απαρτίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΙΔΑΣ έχουν αποδεδειγμένη προσφορά στην κοινωνία και στα κοινά. Προσωπικά, τους ευχαριστώ όλους για τη διάθεσή τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μία δομή που με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πρέπει να συνεχίσει το έργο της, ως μία μοναδική δομή φιλοξενίας στη χώρα, στο πλευρό των ογκολογικών ασθενών. Αυτό το ισχυρό πλεόνασμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης είναι ένα από τα πιο μεγάλα πλεονεκτήματα του τόπου μας, που πρέπει να διατηρήσουμε» σημείωσε ο κ. Μπονάνος μετά το τέλος της διαδικασίας.

Τις ευχές του για μία γόνιμη θητεία, αλλά και τη διάθεσή του να βρίσκεται διαρκώς κοντά στο νέο Δ.Σ. και να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων, εξέφρασε και ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.