Κρίσιμη σύσκεψη για το Πατρινό Καρναβάλι και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν τόσο για την ασφαλή διεξαγωγή των παρελάσεων το τριήμερο, όσο και για το συνωστισμό που αναμένεται να προκύψει στο κέντρο, θα διεξαχθεί την Τρίτη στις 27 Φεβρουαρίου.

Η σύσκεψη θα γίνει μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων και σε αυτή πρόκειται να συμμετάσχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο ΣΚΕΑΝΑ και γενικότερα όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στο Πατρινό Καρναβάλι με κάθε τρόπο.

Το ενδιαφέρον της σύσκεψης πέρα από το αντικείμενο των συζητήσεων έχει και ένα πολιτικό χρώμα, μετά από την άτυπη κόντρα ή καλύτερα παρεξήγηση που προέκυψε μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Κόντρα όμως που θα πρέπει να παραμεριστεί αφού τα μέτρα θα πρέπει να παρθούν άμεσα, έτσι ώστε να ξεκινήσει η ανάλογη προετοιμασία και φυσικά οι απαιτούμενοι έλεγχοι, αν είναι δυνατόν από την τελευταία εβδομάδα του καρναβαλιού, έτσι ώστε να γίνει σε όλους συνείδηση ότι δεν θα επικρατήσει η ανομία των περασμένων ετών.

Βασικοί εχθροί της ομαλής διεξαγωγής και της ασφάλειας του Πατρινού Καρναβαλιού είναι το παραεμπόριο, η υπαίθρια εστίαση και φυσικά η ποιότητα της πλειοψηφίας των επισκεπτών που έρχεται στην Πάτρα για τριήμερη κραιπάλη με λίγα χρήματα και ένα μπουκάλι στο χέρι.

Κάτι φυσικά που δεν αναμένεται να αλλάξει αφού η συζήτηση για το «τι καρναβάλι θέλουμε;» δεν έγινε ποτέ, ούτε και φέτος…