Αναστάτωση  μεγάλη υπάρχει στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Πάτρας, αλλά και γενικότερα στην τοπική κοινωνία με το κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 20χρονη φοιτήτρια που παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, διασωληνωμένη.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών έδρασε αμέσως και προχώρησε στην απολύμανση του χώρου του τμήματος του Βιολογικού και του Μαθηματικού από όπου πέρασε η συγκεκριμένη φοιτήτρια.

Όμως το θέμα δεν είναι μόνο ο χώρος του Πανεπιστημίου, αλλά οι ευρύτερες επαφές που είχε η κοπέλα, με τους αρμόδιους τόσο του ακαδημαϊκού ιδρύματος, αλλά και της περιφερειακής διεύθυνσης, να έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί την ανίχνευση των επαφών της ασθενούς.

Στόχος είναι να μην εξαπλωθεί ο ιός της μηνιγγίτιδας από τη στιγμή που είναι ιδιαίτερα κολλητικός και που θα μπορούσε έτσι να έχει προσβάλει και άλλα άτομα στην ευρύτερη ανοικτή κοινότητα.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι επαφές που είχε η 20χρονη ήταν σε χώρους τμημάτων που βρίσκονται υπό κατάληψη, κατά συνέπεια κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ασφάλεια τον ακριβή αριθμό και την ταυτότητα των ατόμων που πέρασαν από εκεί.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι τη κοπέλα την μετέφερε στο νοσοκομείο μια φίλη της με την οποία οι αρμόδιες αρχές έχουν έρθει σε επικοινωνία.