Την αμέριστη στήριξή του με κάθε μέσο και τρόπο θα παρέχει στους Εθελοντές Πυροσβέστες της Αχαΐας για να ενισχύσει το έργο της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που έγινε σε χώρο του ΟΛΠΑ ο κ. Ζαΐμης ενημέρωσε για τις προθέσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος τονίζοντας ότι, ήδη, έχει διασφαλίσει μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότηση για εξοπλισμό και κάλυψη βασικών αναγκών για την πολιτική προστασία, ενώ εντός του 2024 θα ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησής τους.

«Με την αρωγή και συνδρομή των εθελοντών πυροσβεστών  εξασφαλίζεται η μεγάλη αποστολή της προστασίας του δασικού πλούτου της περιοχής μας. Η μεγάλη αξία της εθελοντικής δουλειάς, είναι ακριβώς ότι έχουμε επιπλέον δύναμη να προλάβουμε τις φωτιές εν τη γενέσει τους. Η αγάπη των ανθρώπων αυτών για το βουνό έχει πιστοποιηθεί ουκ ολίγες φορές γι’ αυτό είμαστε ευγνώμονες και πάντα δίπλα τους», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, σχολίασε ως αξιέπαινη, τη σημαντική πρόσφορά στην οποία προχώρησε εταιρεία της Πάτρας, δίνοντας ένα πυροσβεστικό όχημα προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος του τοπικού Οργανισμού Εθελοντών Πυροσβεστών.